Přerov: Školáci z Trávníku mohou dostat nové učebny

04.10.2020 17:04

Zmodernizované odborné učebny by měly zefektivnit výuku žáků ze Základní školy Trávník. Aby jim mohly sloužit, musejí stávající třídy projít stavební úpravou spojenou s rekonstrukcí interiéru. Radní už záměr zadat veřejnou zakázku podpořili, hlasovat pro něj ještě budou v říjnu zastupitelé. V konečném důsledku ale bude záležet na tom, jestli na velké plány získá Přerov dotaci.

Přerov: Školáci z Trávníku mohou dostat nové učebny
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Vylepšení se týká učeben geografie, biologie, dvou počítačových místností a kabinetů. „Dostat mají nové podlahy, dveře i výmalbu. V plánu je pořízení nové techniky a také vybavení učeben v podobě nových stolů, regálů, skříní, židlí a dalšího nábytku. Součástí projektu jsou i bezbariérové úpravy, aby třídy byly lehce dostupné žákům s hendikepem,“ nastínila Ivana Pinkasová z přerovského magistrátu. Připomněla, že se tu rovněž počítá s tím, že na vytipovaných místech budou osazeny WiFi routery pro bezdrátové pokrytí signálem.

Rozpočtové náklady na rekonstrukci byly vyčísleny na 18 milionů 400 tisíc korun, na dodávku a montáž výpočetní i učební techniky jsou to 2 miliony 900 tisíc korun. „A pro interiér se počítá s částkou 2 miliony 400 tisíc korun,“ doplnila náměstkyně primátora Hana Mazochová. Podle ní ale nezůstanou všechny náklady na bedrech města, neboť se počítá s využitím dotace na zkvalitnění vzdělávací infrastruktury základních škol, která by mohla pokrýt až 90 procent výdajů. Bez této podpory z ITI Olomoucké aglomerace by se město do tak rozsáhlé akce nepouštělo.

Škola na Trávníku je největší přerovskou základkou, navštěvuje ji osm stovek žáků. Město Přerov už do budovy významně investovalo – aktuálně tu například probíhá kompletní výměna elektroinstalace včetně osazení nových svítidel v hodnotě 26 milionů korun, o prázdninách před dvěma lety tady byla provedena rekonstrukce vytápění a zdravotechniky za zhruba 19 milionů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…