Přerov: Školu pro zdravotníky čeká zateplení, zatím se připravuje projekt

18.02.2019 14:47

Nechat vypracovat projekt na zateplení pětipodlažní budovy na náměstí Přerovského povstání – tak znělo zadání radních, kteří tímto úkolem pověřili úředníky z odboru řízení projektů a investic. Nemovitost by měla být v novém kabátě do září roku 2020, kdy tu začne fungovat Vyšší odborná škola zdravotnická.

Přerov: Školu pro zdravotníky čeká zateplení, zatím se připravuje projekt
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

„Projekt má řešit zateplení obvodového a střešního pláště, výměnu oken a dveří, případně také zateplení stropů mezi suterénem a prvním patrem – a další termoregulační opatření, které vyplyne z doporučení energetického posudku,“ řekla náměstkyně přerovského primátora Hana Mazochová. Podle odhadu má přijít projektová a inženýrská činnost asi na půl milionu korun, samotné zateplení by se mohlo vyšplhat až na deset milionů. „Budeme sledovat vypsané dotační tituly – takže není vyloučeno, že by část nákladů mohl uhradit stát z operačního programu životního prostředí,“ doplnila Ivana Pinkasová z přerovského magistrátu.

Budova, v níž by měli od školního roku 2020 – 2021 nacházet zázemí budoucí zdravotníci, byla postavena v roce 1975 a původně sloužila jako Dům politické výchovy. Později objekt sloužil coby odloučené pracoviště Střední zdravotnické školy Hranice – ta měla v přízemí šatny a sklad knih, v prvním patře byly kanceláře, ředitelna a chemické laboratoře, v dalších patrech byly učebny a v nejvyšší části domu byla aula.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…