Přerov: Školy zůstávají zavřené i pro budoucí prvňáčky, zápisy se odkládají

17.03.2020 18:15

Zápisy dětí do přerovských prvních tříd se kvůli nouzovému stavu nebudou v plánovaném termínu – tedy v pondělí 6. a v úterý 7. dubna – konat. Odbor sociálních věcí a školství přerovského magistrátu čeká na pokyn Ministerstva školství, pak vypíše nové termíny zápisů.

Přerov: Školy zůstávají zavřené i pro budoucí prvňáčky, zápisy se odkládají
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Děti, které do konce srpna letošního roku oslaví šesté narozeniny, se přijdou k povinné školní docházce zapsat zřejmě až v květnu. „Očekáváme, že k zápisu přijde asi 470 předškoláků – až skončí nouzový stav vyhlášený kvůli nebezpečí nákazy koronavirem, budeme rodiče informovat o novém termínu,“ řekl náměstek přerovského primátora Petr Kouba. Informace najdou zákonní zástupci na úřední desce magistrátu, na webu města, na nástěnkách mateřských škol a zveřejněny budou také v médiích.

Demografická křivka naznačuje, že letos usedne do lavic prvních tříd nejméně dětí za posledních pět let - nejsilnějším ročníkem za posledních 15 let byl rok 2016, kdy k zápisu přišlo 566 dětí. 

Zápisy dětí do mateřských škol, které se konají tradičně v květnu, prozatím v ohrožení nejsou. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…