Přerov: Smíšená cyklostezka propojí v konečné fázi Velkou Dlážku s Lýskami

07.10.2023 11:17 | Tisková zpráva

Nová smíšená stezka pro cyklisty a chodce se začala v pondělí 2. října budovat podél silnice I/47 - ve směru od okružní křižovatky na Velké Dlážce na Lýsky.

Přerov: Smíšená cyklostezka propojí v konečné fázi Velkou Dlážku s Lýskami
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

„Stezka má zlepšit bezpečnost chodců i cyklistů v této okrajové části města, která je díky obchodní zóně značně vytížená,“ uvedl náměstek primátora Vladimír Lichnovský. Stavba bude trvat 125 dní, přijde na 4 miliony 354 tisíc korun a 85 procent uznatelných nákladů může být pokryto z dotace, o kterou město požádalo.

Anketa

Dopadly slovenské volby dobře?

95%
hlasovalo: 36152 lidí

„Cyklostezka navazuje na v minulosti realizované cyklostezky kolem průtahu městem v ulici Lipnická a na cyklostezku Velká Dlážka – Předmostí,“ připomněl náměstek pro dopravu Tomáš Navrátil.

Nová stezka se bude stavět ve čtyřech etapách, teď je ale aktuální etapa číslo 1 a etapa 3. Ta první, v délce 198,85 metru a o šířce tři metry, vznikne napojením stezky na stávající stezku pro chodce a cyklisty u Lidlu.

Třetí etapa, dlouhá 203,30 metru, bude vedena v zeleném pásu podél silnice I/47, v blízkosti areálu Emos. Stezka je navržena v šířce dvou a půl metru a její stavba bude trvat déle, protože součástí je přeložka plynárenského zařízení.

„Zbývá ještě etapa číslo 2, která povede podél Kauflandu k nově vybudované nákupní zóně a etapa 4, směřující od Emosu do místní části Lýsky. Tyto stavby se v nejbližší době začnou projektovat,“ vysvětlil Miroslav Piekutowski z přerovského magistrátu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Senior akademie ukončila šestý ročník

7:02 Opava: Senior akademie ukončila šestý ročník

Celkem 71 absolventů si převzalo v Sále purkmistrů opavského Obecního domu své certifikáty za úspěšn…