Přerov: Studie bude řešit odvedení vody z podjezdu do rybníku v Předmostí

02.10.2020 14:05

Jak se vypořádat se spodní vodou, která už mnoho let „zlobí“ řidiče na silnici pod železničním mostem mezi Přerovem a místní částí Předmostí – tím se bude zabývat studie, kterou prostřednictvím odboru rozvoje nechali zadat přerovští radní. Z komunikace pod tratí by měla být voda svedena do rybníku v Předmostí.

Přerov: Studie bude řešit odvedení vody z podjezdu do rybníku v Předmostí
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

„Studie nám detailně vyhodnotí umístění potrubí do nové trasy i výkon stávajících čerpadel v podjezdu k předpokládanému množství čerpané vody. Obsahovat bude rovněž pracovní řezy ve vazbě k železnici,“ uvedl primátor Petr Měřínský. Podle úředníků bylo několik možných variant, jak situaci řešit. Část výtlaku mohla být vedena v tělese silnice vedoucí do místní části Dluhonice, nebo vést podél paty svahu právě budované stavby mimoúrovňového křížení – anebo v blízkosti kolejí.  A právě poslední možnost byla nakonec vyhodnocena jako nejvhodnější. „Voda z podjezdu bude odváděna podél železniční tratě – a to částečně společně s výtlakem z areálu firmy Navos,“ doplnil Pavel Gala z odboru rozvoje přerovského magistrátu.

Opakovaně zatopený podjezd, který je hlavní spojnicí mezi městem a jeho místní částí, řeší nejen zástupci Přerova, ale i rybáři a správci komunikací. Ti všichni mají společný zájem na tom, aby se komunikace při deštích nestávala jedním velkým jezerem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…