Přerov: V noci se uzavře podjezd do Předmostí, objížďku přes Dluhonice zkomplikuje úprava vedení

09.09.2020 19:53

Částečná uzavírka podjezdu pod železnicí, který se nachází mezi Přerovem a jeho místní částí Předmostí, komplikuje situaci řidičům už od července.

Přerov: V noci se uzavře podjezd do Předmostí, objížďku přes Dluhonice zkomplikuje úprava vedení
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Většina z nich ale chápe nutnost rekonstrukce železničního uzlu, kterou provádí Správa železnic – a naučila se využívat dvou objízdných tras. Jedna z nich vede jednosměrně přes podjezd v Lýskách, druhá přes koleje u Dluhonic. O tomto víkendu se ale i tam situace trochu ztíží. Město na to upozornil zhotovitel.

„Máme informaci, že o víkendu 12. a 13. září budou muset řidiči počítat se dvěma komplikacemi. V noci ze soboty na neděli – od sedmi hodin večer do sedmi ráno – se úplně uzavře podjezd do Předmostí, průchod má být umožněn pouze chodcům, a ti se budou muset řídit pokyny pracovníků stavby.  Kromě toho ale bude po oba dny v trase objížďky, tedy v oblasti přejezdu u Dluhonic, probíhat úprava trakčního vedení, takže doba stání se může ještě více prodloužit,“ uvedl radní pro dopravu Tomáš Navrátil. Řidičům je proto doporučováno, aby při cestě z Předmostí do Přerova jeli v sobotu a v neděli raději přes Lýsky. „Trasa z města směrem na Olomouc zůstává stejná jako v předešlých dnech – průjezd pod tratí v Předmostí bude vyjma noci umožněn,“ doplnil radní Navrátil.

Správa železnic, která rekonstrukci provádí, uzavřela podjezd do Předmostí v posledním červencovém týdnu. Stavební firma tu musí rozšířit most z každé strany zhruba o jeden metr, což má přinést lepší obslužnost samotných kolejí.  Dělníci tu budou podle harmonogramu pracovat až do 6. listopadu, kdy proběhne poslední úplná noční uzavírka - a pak bude do podjezdu opět navrácen obousměrný provoz.

O plánované rekonstrukci jsme podrobně informovali ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…