Přerov: Výměna osmdesát let starého potrubí zablokuje pro motoristy dvě ulice

07.07.2019 14:52

Plánovaná rekonstrukce kanalizace uzavře na dva měsíce – od středy 17. července do neděle 22. září – přerovské ulice Slaměníkova a Purkyňova. Uzavírka je úplná, na silnici se budou moci pohybovat jen vozidla stavby.

Přerov: Výměna osmdesát let starého potrubí zablokuje pro motoristy dvě ulice
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Pracovníci Vodovodů a kanalizací Přerov z kamerových záznamů zjistili, že potrubí na kanalizační stoce vybudované v roce 1935 je už ve špatném stavu. A proto je třeba jej vyměnit. „Potrubí v celkové délce 138 metrů, včetně revizních šachet, bude pokládáno v otevřeném výkopu, a to v hloubce v rozmezí dva a půl až čtyři a půl metru,“ uvedl ředitel Vodovodů a kanalizací Přerov Miroslav Dundálek.

Rozsah stavebních prací si vyžádá dopravní uzávěru a zákaz parkování vozidel v ulici Slaměníkova. „Uzavírka bude platit od křižovatky s ulicí Purkyňova až po křižovatku se silnicí II/4345 v ulici Dvořákova. A dále pak v ulici Purkyňova - od křižovatky s ulicí Vaňkova až po křižovatku s ulicí Slaměníkova,“ upřesnil náměstek přerovského primátora Michal Zácha. Odvádění odpadních a dešťových vod, které je rovněž součástí této rekonstrukce, bude probíhat bez jakéhokoliv omezení.

Finální zapravení povrchů provede stavební firma do konce listopadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…