Přerov: Závlahový systém v Michalově čeká 'generálka', úpravou projdou i kritizované pískové cesty

29.07.2021 19:51

Závlahový systém v Michalově projde celkovou opravou. Práce v parku začnou v pondělí 2. srpna, potrvají dva měsíce a Technické služby města Přerova za ně dají asi 700 tisíc korun. Systém už sedmnáct let zavlažuje část parkové zeleně a dosud prošel jen drobnými udržovacími zásahy.

Přerov: Závlahový systém v Michalově čeká 'generálka', úpravou projdou i kritizované pískové cesty
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

„V rámci letošní generální opravy budou vyměněny veškeré zavlažovací trysky, zkontrolovány rozváděcí šachty včetně ventilů. Ty nefunkční budou nahrazeny, podle potřeby se předběžně počítá i s výměnou poškozených rozvodů vody,“ informoval Bohumír Střelec, jednatel technických služeb, v jejichž správě park je.

Jak dále řekl, v rámci opravy dojde i ke strhnutí části travnatých ploch a následně k osazení nových trávníků - a v plánu je i natření hudebního altánku, kde probíhají promenádní koncerty. Návštěvníky práce nijak neomezí, zaměstnanci odborné firmy se budou většinou pohybovat na travnatých plochách, v nichž je závlahový systém od roku 2004 zabudován.

Městský park Michalov čeká letos ještě jedna investiční akce, spočívající v opravě části pískových cest. „Předpokládáme, že práce zahájíme ve středu 29. září a ukončíme k 1. listopadu. Tato oprava ale už bude znamenat omezení vstupu do okolí květnice – návštěvníky na to upozorní cedule u vstupu,“ konstatoval Střelec. S pořízením nových pískových tras se čeká až do konce září, a to kvůli svatbám, které se zejména v létě v této atraktivní části parku konají.

„Pískové pěšiny jsou už několik let terčem kritiky Přerovanů, neboť po zimě či dlouhodobějších deštích jsou rozmočené a návštěvníkům bývá kvůli tomu vstup do parku zakázán,“ vzpomněl vedoucí odboru majetku přerovského magistrátu Miloslav Dohnal.

Před dvěma lety se vedení města rozhodlo nechat opravit alespoň část trasy u vstupu – pustili se do ní odborníci z firmy, která se zabývá zahradní architekturou. Ti na zkušebních 28 metrech vyměnili povrch v tloušťce 100 milimetrů, součástí vrchní části se pak stal minerální materiál, který má ideální složení pro parkové a zahradní cesty. A letošní rekonstrukce, která by měla přijít asi na 2 a půl milionu korun, bude probíhat a vypadat obdobně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.