Přerov už zná svého nového dopravce. Jeho autobusy budou jezdit po městě deset let

30.08.2017 16:02

Městskou autobusovou dopravu bude pro Přerov od ledna roku 2018 po dobu deseti let zajišťovat společnost Arriva Morava, která se stala vítězem výběrového řízení. Zástupci společnosti se zavázali, že zajistí službu za 525 milionů 747 tisíc 105 korun. Smlouva byla podepsána na přerovském magistrátě v pondělí 28. srpna.

Přerov už zná svého nového dopravce. Jeho autobusy budou jezdit po městě deset let
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Nový dopravce najezdí po Přerově ročně 818 500 kilometrů, bude mít k dispozici 22 autobusů – z toho 3 záložní, vozy budou vybaveny elektronickým informačním panelem, a největší novinkou oproti předchozí praxi bude to, že autobusy placené městem začnou zajíždět i do místních částí Čekyně a Žeravice, které doposud dopravně obsluhují autobusy zajišťované Olomouckým krajem.

Radní města věnovali právě této zakázce velkou pozornost. V minulých letech totiž Přerov „narazil“ při výběru dopravce. Byl vybrán v roce 2014 a měl jezdit až do roku 2024, ovšem po dvou letech se dostal do finančních problémů. Na začátku roku 2016 proto z důvodu jeho platební neschopnosti nevyjely některé spoje a zástupci města byli nuceni sehnat jiného dopravce, který se zavázal, že do konce roku 2017 službu zajistí. Konkrétně se jednalo o společnost Arriva, takže zkušenosti s jejími službami už město Přerov má.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…