Přerované zabrali své město z ptačí perspektivy

15.11.2018 7:34

Fotografie Přerova z výšky provázejí kalendáře pro rok 2019, které vydává město. Sada v tradičním pojetí – tedy kalendář stolní, nástěnný a kapesní – je od středy 14. listopadu v prodeji v Městském informačním centru. Stojí dvě stě korun.

Přerované zabrali své město z ptačí perspektivy
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

„Přerov z ptačí perspektivy fotili občané, kteří vyslyšeli naši výzvu, aby se zapojili do tvorby kalendářů. Celkem nám přišlo dvě stě padesát fotek od devíti autorů a my jsme vybrali sedmdesát záběrů. Fotky jsou pořízeny z balkónu, z okna, ale také z dronu či letadla,“ uvedl Zdeněk Daněk z přerovského magistrátu, který kalendáře pro rok 2019 připravoval.

I když autory snímků asi nejvíce lákalo zachytit do svého objektivu historickou část Přerova, nevyhýbali se ani sídlištní zástavbě či průmyslové části města, takže nechybí ani pohled na podniky, komíny či městskou infrastrukturu. „Řada snímků rovněž zachycuje řeku Bečvu – a mosty nad ní stojící. A mohu spokojeně říct, že na fotkách je krásně vidět, že je Přerov opravdu město plné zeleně,“ podotkl Zdeněk Daněk. Fotografům se rovněž podařilo zachytit Přerov ve všech ročních obdobích, takže je „pocukrovaný“ sněhem, plný podzimního listí - i odrazů jarního a letního slunce.

Město Přerov vydává své vlastní kalendáře už řadu let. Ten na letošní rok například nesl téma „průmyslový Přerov“, rok předtím byl námětem Městský dům, který slavil 120 let. Rokem 2016 provázel Přerovany kalendář, který přinášel historický pohled na město – a o rok dřív nesl svědectví z dob dvou světových válek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…