Přerovští hasiči připravili pro zástupce vedení města den otevřených dveří

09.11.2017 10:46

Dne 6. listopadu 2017 navštívili zástupci města přerovské hasiče. Při své návštěvě si mohli prohlédnout techniku využívanou pro záchranu osob a majetku, jak u dobrovolných, tak u státních hasičů a zároveň mohli nahlédnout do jejich zázemí.

Přerovští hasiči připravili pro zástupce vedení města den otevřených dveří
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Statutární město Přerov každoročně přispívá nemalou finanční částkou na provoz technického vybavení přerovských jednotek sboru dobrovolných hasičů, které zřizuje. Zároveň přispívá na provoz Hasičskému záchrannému sboru Olomouckého kraje, územnímu odboru Přerov, zejména na nákup nové techniky a opravy té stávající. Hlavním cílem při financování hasičů je dosažení ještě větší akceschopnosti tak, aby mohli rychleji a efektivněji zachraňovat životy osob, zvířat a také majetek občanů a firem.

V rámci prohlídky bylo předvedeno vybavení různého charakteru, např. externí defibrilátor sloužící k resuscitaci osob, oscilační monitor využívaný na dálkové hašení v extrémně nebezpečných podmínkách (např. při ochlazování tlakových lahví na požářišti) nebo automobilová plošina, pomocí které lze zachraňovat osoby až z 10. patra a přitom účinně hasit požár výškové budovy. Představeny byly také speciální nepromokavé obleky do vody a ochranný oblek, který lze využít při likvidaci nebezpečných rojů hmyzu.

To vše je jen malý výčet všeho vybavení, kterým hasiči disponují pro větší bezpečí obyvatel města Přerova a správního obvodu obce s rozšířenou působností Přerov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…