Přes léto budou pokračovat další etapy opravy silnice z Jičína na Železnici

13.05.2017 9:36

V polovině března začala druhá etapa rekonstrukce frekventované silnice č. II/286 vedoucí z Jičína na Železnici. Ta má oproti předpokladu skončit o 3 týdny později. Na ni budou navazovat etapy další a stavba má do konce léta postoupit až na konec Valdic.

Přes léto budou pokračovat další etapy opravy silnice z Jičína na Železnici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Opravy budou probíhat vždy po krátkých úsecích po jednom jízdním pruhu a doprava bude řízena kyvadlově. Přesunuty budou také dočasně autobusové zastávky.

Na stávajícím úseku jsou vydaným povolením prodlouženy práce o téměř tři týdny, a to do 28. 5. 2017. Za tu dobu bude položen asfalt na levém pruhu ve směru z Jičína. „Zdržení nastalo při komplikované stavbě pravého pruhu, kde musely být ve dvou úsecích provedeny nové opěrné zdi a hloubkové sanace podloží. Souběžně s pracemi na rekonstrukci proběhly přípravné práce pro vybudování budoucího chodníku mezi č. p. 1 a č. p. 74. Oběma stavbám bohužel příliš nepřálo počasí,“ vysvětluje vedoucí odboru investic Ing. Jakub Šmíd.

Koncem května pak bude pokračovat další etapa kolem Čestného dvora Valdštejnské lodžie až za železniční přejezd na křižovatku směrem na Studeňany. Zde se začne od 29. 5. 2017 do 25. 6. 2017 pravou stranou ve směru z Jičína, a od 26. 6. 2017 do 16. 7. 2017 se kompletně opraví levá strana. Přes Valdice pak povede další úsek od železničního přejezdu až ke křižovatce s ulicí Zahradní – Severní (u fotbalového hřiště), a to v termínu od 17. 7. 2017 do 20. 8. 2017. „Omezení dopravy bude obdobné jako dosud, tedy dojde vždy k uzavření jednoho jízdního pruhu a doprava bude v pracovní době kyvadlově řízena zaměstnanci stavební firmy a po pracovní době semafory. Objízdné trasy jsou pouze pro nákladní dopravu, a to přes Dřevěnice a Studeňany,“ vysvětluje vedoucí odboru dopravy Ing. Martin Duczynski. Dočasně budou přesunuty i autobusové zastávky. „Zastávka „Sedličky“ bude přemístěna směrem k Valdicím a zastávka „Valdice“ zase severním směrem před pracovní úsek. Místa budou vždy označena a na původních bude upozornění s uvedením polohy náhradní zastávky,“ dodává Ing. Duczynski. Příjezdy k nemovitostem a firmám budou dle technických možností a po domluvě se stavební firmou umožněny. Před samotným pokládáním a následným nutným zráním asfaltu pak bude stavební firma dotčené obyvatele a firmy o omezení vjezdu předem včas informovat. „Bohužel se nám stává, že jsou někteří řidiči netrpěliví a vymýšlejí různé zkratky. Žádáme je proto, aby to krátké zdržení své cesty respektovali. Nejenže mnohdy nedodržují předpisy, ale také nám třeba jezdí přírodní cestou Valdštejnovy lipové aleje a tím ji ničí,“ říká starosta JUDr. Jan Malý.

Rekonstrukce silnice č. II/286 o délce cca 5,8 km a je rozdělena na několik etap a investorem je Královéhradecký kraj. Stavbu provádí firma ALPINE Bau CZ a.s. za zhruba 55,5 mil. Kč bez DPH. Měla by být kompletně hotová na jaře 2018. Královéhradecký kraj čerpá na rekonstrukci dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…