Příbram: Držitelé průkazů ZTP a ZTP/P nebudou osvobozeni od poplatků

04.09.2019 17:17

Parkování je problémem, který není možné vyřešit ke spokojenosti všech. Jde o problematiku, která v souvislosti s narůstající dopravou je oříškem pro většinu měst naší republiky. Příbram není výjimkou.

Příbram: Držitelé průkazů ZTP a ZTP/P nebudou osvobozeni od poplatků
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

V uplynulém volebním období byla spuštěna reorganizace parkovacího systému ve městě, kdy došlo k zavedení a zpoplatnění parkovacích zón. „Tento nepopulární krok bylo třeba udělat, neboť situace v centru města byla již neúnosná. Zavedením zón má dojít k uvolnění centra od dlouhodobě, mnohdy celodenně parkujících automobilů. Příkladem je lokalita kolem Zámečku, kde bylo v minulosti nemožné zaparkovat. Nyní je tato lokalita v režimu placeného parkování a místo na zaparkování obvykle najdete v kteroukoliv denní dobu,“ řekl na úvod starosta Příbrami Jan Konvalinka.

Povinnost platit parkovné mají také držitelé průkazů ZTP a ZTP/P. Rada města jednala o možnosti osvobodit držitele těchto průkazů od placení parkovného. „Radní se rozhodli pro zachování povinnosti platit parkovné. Důvodů je hned několik – dlouhodobě docházelo ke zneužívání bezplatného parkování, a to zejména v centru města. Držitelé průkazů jsou zvýhodněni již tím, že mají vyhražená parkovací místa, mají tedy snazší přístup k parkování, a navíc mají i zvýhodnění v rámci přepravy v MHD,“ uvedl starosta s tím, že držitele průkazů ZTP a ZTP/P nelze a priori posuzovat jako osoby nemajetné. „Máme zde mnoho jiných osob bez průkazů, které jsou ve výrazně horší finanční situaci a nárok na zvýhodněné parkování nemají.“

Zaznamenali jsme, že větším problémem než samotné zpoplatnění parkování, je placení přes parkovací automaty. Někteří lidé z řad držitelů průkazů ZTP a ZTP/P si s automaty neví rady. Parkovací aplikaci využívat buď nemohou nebo nechtějí. Více se zaměříme na to, aby byl způsob placení parkovného přístupný pro všechny skupiny obyvatel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…