Příbram: Havárie kanalizace odkryla další problémy

04.10.2023 7:17 | Tisková zpráva

Z důvodu opravy havarijního stavu kanalizačního potrubí byla v polovině srpna uzavřena Hailova ulice. V rámci prací byla zjištěna potřeba výměny dalších sítí.

Příbram: Havárie kanalizace odkryla další problémy
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

Nejen kanalizační rozvody v Hailově ulici jsou historické, v průběhu prací byly zjištěny závady na dalších rozvodech, které je třeba měnit.

„Původní oprava havárie kanalizačního rozvodu nakonec není tím největším problémem, který se pod povrchem v této frekventované ulici skrývá. Při realizaci výměny kanalizační sítě stavba narazila na další problémy, jako je například dešťová kanalizace, zborcená klenba původní kanalizační stoky, podzemní prostory, které nejsou uvedeny v plánech a kterými protéká splašková voda. Všechny tyto problémy jsou postupně odstraňovány,“ říká starosta Jan Konvalinka.

Anketa

Dopadly slovenské volby dobře?

95%
hlasovalo: 36098 lidí

„Pod vozovkou jsou samozřejmě také další rozvody, např. plynové potrubí. Po odkrytí vrchních vrstev bylo zjištěno, že plynové potrubí, které bylo nestandardně uloženo v hloubce 40 cm pod povrchem, je na konci své životnosti, a bylo tedy potřeba zajistit s ohledem na bezpečnost a funkčnost jeho výměnu. Z původní havárie kanalizace se tedy stala nakonec záležitost, která již několik týdnů komplikuje život našim občanům a na které souběžně pracuje několik dodavatelů,“ říká starosta Jan Konvalinka a dodává: „V současné době již probíhá postupný zásyp jednotlivých výkopů a v průběhu příštího týdne by mělo dojít k pokládce povrchu komunikace a zprůjezdnění ulice.“

V průběhu prací došlo mimo jiné také k částečné výměně vodovodního řadu či položení chrániček, které budou v budoucnu sloužit k převedení inženýrských sítí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

13:37 Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

Začíná historicky první aukce nájemního bydlení v Olomouci. Registrační kolo tohoto výběrového řízen…