Příbram: Novým starostou byl zvolen Jan Konvalinka

21.05.2019 12:26

V pondělí 20. května 2019 při veřejném zasedání Zastupitelstva města Příbram rezignoval na svůj starostenský post Jindřich Vařeka. Novým starostou města Příbram se stal dosavadní místostarosta Jan Konvalinka.

Příbram: Novým starostou byl zvolen Jan Konvalinka
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

Záměr rezignovat sdělil Jindřich Vařeka zhruba před měsícem. „K tomuto kroku mě vedly velice osobní důvody, kdy bych se již nemohl práci starosty věnovat na plný úvazek. Z tohoto důvodu cítím, že je správné post starosty opustit. Práce v této funkci mi dala životní lekci, které v žádném případě nelituji,“ řekl odstupující starosta Jindřich Vařeka.

Veřejným hlasováním byl novým starostou města zvolen Jan Konvalinka, který od listopadu 2018 v Příbrami zastával post místostarosty. „Za dobu funkčního období Jindřicha Vařeky prošla Příbram výraznou obměnou jak vizuální, tak ekonomickou, kulturní i společenskou. Příbram díky Vám, pane Vařeko, nabrala nový kurz a začala být městem, ve kterém má smysl žít a za které se ve srovnání s jinými městy nemusíme stydět. Určitě nemluvím jen za sebe, když slíbím, že v tomto směru budeme pokračovat,“ uvedl po volbě nový starosta Jan Konvalinka.

Volbou Jana Konvalinky na místo starosty vznikla potřeba zvolit také nového místostarostu. Tím se stala podruhé v historii žena, radní Zorka Brožíková.

Vedení města tedy nově pracuje ve složení starosta Jan Konvalinka, 1. místostarosta Martin Buršík a Zorka Brožíková na pozici místostarostky. Jindřich Vařeka byl zvolen členem rady, takže Rada města Příbram bude i nadále pracovat ve stejném složení.

„S vědomím toho, že nejsem tím původním kandidátem na starostu, kterého si občané města ve volbách vybrali, budu o to více usilovat o blaho a rozkvět Příbrami,“ slíbil starosta Jan Konvalinka.

Mgr. Jan Konvalinka, 35 let, ženatý, jedno dítě

  • vystudovaný speciální pedagog
  • do března 2016 zástupce ředitele Základní školy Jiráskovy sady Příbram
  • od března 2016 do listopadu 2018 ředitel Centra sociálních a zdravotních služeb města Příbram
  • od listopadu 2018 do 20. května 2019 místostarosta města Příbram
  • od 21. května 2019 starosta města Příbram

Zájmy – hudba, cestování

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…