Příbram: Policie prošetřování odložila

22.02.2023 12:59 | Tisková zpráva

V prosinci roku 2020 město Příbram podalo na Policii České republiky oznámení o skutečnostech budících podezření z možného trestněprávního jednání. Po dvou letech město obdrželo vyrozumění o odložení věci.

Příbram: Policie prošetřování odložila
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

Řešené trestní oznámení podané na sklonku roku 2020 se týkalo mimo jiné výběrového řízení na dodavatele automatických výsuvných sloupků. Výběrové řízení bylo zahájeno v prosinci roku 2019 a součástí zadávacích podmínek byly požadavky na prokázání splnění technické kvalifikace, kdy byl požadavek, aby dodavatelé doložili, že v posledních třech letech provedli minimálně tři zakázky obdobného charakteru.

Město Příbram v tomto výběrovém řízení obdrželo jedinou nabídku, a to od společnosti Staler, s. r. o. Uvedená společnost v rámci zadávacího řízení prokazovala splnění technické kvalifikace listinou označenou jako „Čestné prohlášení, Referenční list, potvrzení objednatele“. Na základě uvedené nabídky byla následně uzavřena smlouva a zakázka se realizovala.

„O více než půl roku později město na základě podnětu občana pojalo podezření, že uvedené údaje o referencích zmiňované firmy jsou nepravdivé, což následně písemně potvrdila i společnost, která měla reference vystavit. Z tohoto důvodu jsme přistoupili k podání oznámení. V minulém týdnu město dostalo vyrozumění o odložení věci s odůvodněním, že v dané věci nejde o podezření z trestného činu a není na místě věc vyřídit jinak,“ uvádí starosta Jan Konvalinka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…