Příbram: Projekt vyžaduje nové chodníky a prodlužuje uzavírku

21.08.2019 9:15

Problémům s parkováním by mohlo částečně ulevit nové parkoviště, které vzniká v ulici Legionářů. Kromě nově vznikajících míst projekt počítá také s úpravou stávajících parkovacích míst. V průběhu stavby vyvstala potřeba úpravy sousedících chodníků, což mírně prodlouží termín realizace.

Příbram: Projekt vyžaduje nové chodníky a prodlužuje uzavírku
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

Projekt „Vybudování parkovacích míst na ulici Legionářů“ vysoutěžila firma Staler spol. s r. o. s tím, že doba realizace bude 16 týdnů od zahájení stavby. Práce v ulici Legionářů byly zahájeny 3. června, tudíž termín dokončení díla je dle smlouvy 22. září.

V průběhu budování parkovacích míst vyvstala potřeba úpravy navazujících chodníků. Z tohoto důvodu firma požádala o prodloužení termínu dokončení stavby o pět týdnů. „Potřeba úpravy chodníků je nesporná. Po prozkoumání stavu se rada města rozhodla firmě termín dokončení stavby prodloužit, ovšem pouze o tři týdny,“ uvedl ke stávající situaci starosta města Jan Konvalinka.

Díky tomuto projektu bude v ulici Legionářů 64 nových parkovacích míst a stávajících 47 míst bude zrekonstruováno. Z tohoto počtu bude šest parkovacích míst vyčleněno pro handicapované.

Prodloužení uzavírky v ulici Legionářů:
Z důvodu výstavby nových parkovacích míst a opravy povrchu komunikace bude prodloužena uzavírka ulice Legionářů, a to v úseku mezi křižovatkou s ulicí Osvobození a křižovatkou s ulicí A. Dvořáka a křižovatkou s ulicí Komenského.
Původní termín uzavírky 5. – 31. 8. 2019 je prodloužen do 16. 9. 2019

Omezení provozu autobusů:
MHD MHD 6B neobslouží autobusovou zastávku „Příbram, sídl. II. poliklinika“
Školní autobus neobslouží autobusovou zastávku „Příbram, Gymnázium

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.