Příbram: Provoz mateřských škol v době letních prázdnin

02.02.2021 12:59

Letní prázdniny jsou na jedné straně dobou odpočinku, na druhé straně pak dobou, kdy si rodiče dětí předškolního věku kladou otázku „Kam s ním?“. Příbram patří mezi města, která s odpovědí na danou otázku, tedy kam s dětmi předškolního věku, pomáhají a nechávají mateřské školy i v této době otevřené.

Příbram: Provoz mateřských škol v době letních prázdnin
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

V čase letních prázdnin není naplněnost mateřských škol stoprocentní, proto není třeba, aby byla po celé dva měsíce otevřena všechna zařízení. Provoz mateřských škol bude tedy jako v předchozích letech upraven tak, aby rodiče měli po celou dobu prázdnin možnost dávat děti do školky, i když nepůjde o jejich kmenovou mateřinu.

Anketa

Kauza ,,vlekař": Schvalujete jednání majitele (spuštěného) vleku v Čenkovicích, který napadl štáb TV Nova?

37%
63%
hlasovalo: 12618 lidí

„Jsme si vědomi toho, že ne všichni rodiče mají to štěstí, že se mohou sami nebo jejich příbuzní celé prázdniny starat o děti předškolního věku. Z tohoto důvodu i v letošním roce budeme pokračovat v systému, kdy v každém týdnu budou otevřeny některé z našich mateřských škol. Týdenní kapacita bude opět kolem dvou set míst, což je dle zkušeností z předešlých let dostačující,“ uvedla místostarostka Zorka Brožíková.

Zbývá doplnit informace, jakým způsobem děti k prázdninové docházce do mateřských škol přihlásit. Přihlášky budou k vyzvednutí v jednotlivých mateřských školách od 24. května. V následujícím týdnu, tedy od 31. května budou mít rodiče možnosti děti přihlásit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…