Příbram: Revitalizace sídelní zeleně

25.08.2021 15:11

V nadcházejících týdnech se v ulicích města, respektive v našem stromoví, budeme setkávat s pracovníky, kteří budou provádět odborné ošetření stromů.

Příbram: Revitalizace sídelní zeleně
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

Revitalizace sídelní zeleně, tedy potřebné ošetřování stromů v městském uličním prostoru je činností, která má zajistit co nejdelší životnost a bezpečnost dřevin. Dle navržené projektové dokumentace zpracované firmou Safe Trees, s. r. o., dojde v nadcházejících týdnech k úpravě zeleně hned v několika lokalitách. Ošetření stromů zajištěné firmou KHL-EKO Červený Hrádek bude probíhat v ulicích: K Zátiší, 28. října, Primáře Václava Trnky, Edvarda Beneše, Jarolímkovy sady, K Mýtu, Na Stezce, Komenského náměstí, Mariánská ulice – okraj + středové pásy, třída Osvobození.

„Zmíněné ošetření stromů si vyžádá větší opatrnost chodců i motoristů, proto bych tímto způsobem rád požádal o zvýšenou pozornost a shovívavost při možných komplikacích,“ uvedl starosta Jan Konvalinka.

Firma přislíbila co nejefektivnější postup prací i následný úklid a odvoz dřevní hmoty. V průběhu měsíce října proběhne kácení suchých a nemocných stromů a následně bude provedena nová výsadba.

Realizace úprav zeleně je součástí projektu „Studie a realizace sídelní zeleně Příbram“ (CZ.05.4.27/0.0/0.0/18_115/0012983), který je financován v rámci Operačního programu životní prostředí. Na počátku bylo nutné zpracovat studii sídelní zeleně, jež je taktéž financována v rámci tohoto projektu a která je nezbytným strategickým dokumentem, z něhož vycházejí předmětné úpravy zeleně ve městě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

7:17 Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

Komunitní zahrádka s piknikovým sezením je projekt, který se objevil v seznamu návrhů v rámci partic…