Příbram: S obnovením provozu MŠ souvisí povinnost hradit „školkovné“

03.06.2020 12:09

Po dobu necelých dvou měsíců byly příbramské mateřské školy, dětské skupiny a rehabilitační stacionář uzavřeny. Provoz je obnoven od 11. května.

Příbram: S obnovením provozu MŠ souvisí povinnost hradit „školkovné“
Foto: Honza Groh
Popisek: Václavské náměstí v Příbrami

V této souvislosti vyvstala otázka, jak je to s platbou za docházku dítěte do některého z těchto zařízení. „Po dobu, kdy je provoz předškolního vzdělávacího zařízení přerušen, stanoví vedení mateřské školy maximální výši úplaty poměrně poníženou podle délky přerušení provozu. Jiná situace ovšem nastala v okamžiku, kdy byl provoz předškolních zařízení obnoven, což je v Příbrami od 11. května. Dle vyjádřením Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy platí, že pokud se rozhodne zákonný zástupce dítě do mateřské školy neposlat, a to i přesto, že byla její činnost obnovena, úplatu hradí,“ uvádí k četným dotazům rodičů, kteří si ponechali děti doma, místostarostka Zorka Brožíková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …