Příbramáci mají o e-aukci na nákup elektřiny a plynu velký zájem

15.07.2013 15:58

Možnost přihlášení se prodlouží o týden do úterý 23. 7. 2013

Příbramáci mají o e-aukci na nákup elektřiny a plynu velký zájem
Foto: Honza Groh
Popisek: Václavské náměstí v Příbrami

Od 17. června do 19. července každé úterý - v tomto termínu měli a ještě stále mají občané i firmy z Příbrami možnost přihlásit se do tzv. e-AUKCE, v rámci které se pro ně město Příbram pokusí zajistit nákup silové elektřiny a zemního plynu za lepší cenu. Tato služba je pro občany zcela zdarma a celou aukci realizuje společnost e-CENTRE.

„Čím více lidí se do projektu zapojí, tím nižší cena se podaří vysoutěžit. Domácnosti jsou oproti městu ve vztahu k velkým společnostem slabé, proto platí dodavatelům energií mnohem vyšší částky“, řekl před časem starosta Příbrami Ing. Pavel Pikrt (ČSSD).

Protože je z řad občanů a firem o přihlášení do této e-AUKCE velký zájem, rozhodlo město prodloužit možnost přihlášení ještě o týden, tedy do úterý 23. 7. 2013. Zájemci tak mají ještě dva úterky na to, přijít do Městské realitní kanceláře a donést kopii smlouvy se stávajícím dodavatelem včetně všech dodatků a obchodních podmínek a také kopii ročního vyúčtování spotřeby elektřiny a plynu. Dále je nutné připravit si spojovací číslo SIPO či číslo bankovního účtu, ze kterého si přejí hradit odběr elektřiny či plynu.

Podklady od žadatele budou zkontrolovány, převezmuty a bude uzavřena smlouva, která zajistí účast v e-AUKCIi. Pozor, smlouvu musí vždy podepsat ten člen rodiny, který je uveden i na smlouvách se stávajícími dodavateli.

„Při přechodu na tento způsob nákupu komodit by tak dle odhadů občané i firmy mohli uspořit až 20% finančních prostředků za silovou elektřinu a 30% prostředků za zemní plyn,“ uzavírá starosta Pikrt.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pribram-city.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…