Primář Sankot převzal cenu města Vsetína

26.04.2016 14:46

Cenu města Vsetína za rok 2015 převzal v neděli v mramorovém sále vsetínského zámku vynikající lékař a dlouholetý primář chirurgického oddělení Vsetínské nemocnice Jaroslav Sankot. Kromě rodiny, přátel a vedení města mu písní a básničkou poblahopřál i jeho oblíbený zpěvák Wabi Daněk.

Primář Sankot převzal cenu města Vsetína
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Jaroslav Sankot během odpoledne zavzpomínal na začátky svého působení v medicíně, na první setkání s valašským jazykem a jak mu toto setkání ovlivnilo rozhodnutí, které padlo právě na Vsetínskou nemocnici.

„Vsetín, to je město, které má nejkrásnější okolí, a nejpěknější zasazení do přírody. Při volbě svého umístění jsem vždy chtěl kopce, lesy, čistou vodu a dobrou nemocnici a na Vsetíně se mi to splnilo,“ uvedl Jaroslav Sankot.

Lékař Jaroslav Sankot vedl jako primář 17 let chirurgické oddělení Vsetínské nemocnice. Oddělení převzal v době největších změn v oboru chirurgie za posledních 100 let, v době nástupu mini invazivních technik. Laparoskopické operace se pod jeho vedením staly denní rutinou a tento náskok si vsetínské oddělení udrželo až do současnosti v podobě rozsáhlých laparoskopických operací zažívacího traktu.

„Vsetínská nemocnice byla vyhodnocena opakovaně jako Nejlepší nemocnice ve Zlínském kraji očima ambulantních i hospitalizovaných pacientů a jedním z lidí, kteří se na získání tohoto ocenění prokazatelně podíleli, byl svým přístupem k pacientům i primář Jaroslav Sankot,“ připomněl všem přítomným v sále starosta Jiří Čunek.

Vsetínská radnice uděluje Cenu města Vsetína již od roku 2000. Představuje ji skleněná plastika známého výtvarníka, vsetínského rodáka Václava Cíglera, pamětní list a finanční dar v hodnotě deset tisíc korun. Jejími držiteli je dosud 19 osobností z nejrůznějších sfér života, jež podstatně přispěly k rozvoji města v rozmanitých oblastech lidské činnosti. Mezi jejími laureáty jsou například Břetislav Rokyta, Jiří Parduba, František Božek, Květoslav Kotas, Antonín Kaderka, Jaromír Bazel starší, Alena Zdražilová, Milan Drlík, Miroslav Evják či v loňském roce Zdeněk Hartinger. V pořadí již dvacátým držitelem Ceny města Vsetína, a to za rok 2015, se stane lékař Jaroslav Sankot.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.