Primátor zřídil tři odborné sekce pro efektivnější vedení Magistrátu hl. města Prahy

02.07.2013 15:29

Primátor hl. města, Tomáš Hudeček rozdělil vedení Magistrátu hl. města Prahy do tří sekcí. Jednu z nich vede sám, soustředil pod sebe dopravu, infrastrukturu, územní rozvoj a životní prostředí. Dalšími šéfy sekcí jsou první náměstek Jiří Vávra (ekonomika, finance a IT) a třetí, náměstek Václav Novotný, bude zastřešovat kulturu, školství a sociální oblast. Dílčí úseky pak mají na starosti jednotliví radní.

Primátor zřídil tři odborné sekce pro efektivnější vedení Magistrátu hl. města Prahy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček

Kromě protokolárních a věcných povinností primátora si Tomáš Hudeček ponechal ve svém řízení práci na územním rozvoji města. Pro větší pružnost a rychlejší tok informací pak rozdělil jednotlivé oblasti do tří sekcí. Jednu z nich vede sám, ostatní dvě jeho náměstci.

V pondělí, 1. 7. 2013 proběhla první porada sekce primátora, která bude jednat periodicky, jednou týdně. Vedle náměstka Jiřího Nouzy a radního Jiřího Pařízka se jí budou účastnit odborníci a ředitelé z jednotlivých pražských společností (např. Dopravního podniku hl. města Prahy, TSK, ROPID) a ředitelé odborů magistrátu. „Požaduji, aby se jednání vždy účastnili dotčení odborníci a my mohli na místě zjistit veškeré aspekty a úskalí řešené věci  i  okamžitě odpovědné osoby úkolovat.“ vysvětluje primátor Tomáš Hudeček.

Jednání budou vždy probíhat na základě přípravy několika konkrétních akcí, kde je důležité neopomenout všechna hlediska, která mohou mít vliv na dobré a efektivní řešení. Výsledkem by měl být proto rovněž přehlednější a rychlejší detailně zpracovaný způsob prezentace připravovaných tisků na zasedání Rady hl. města Prahy a tedy zkrácení jejího zasedání. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…