Projekt Můj nápad pro Sokolov byl poprvé prezentován před veřejností

20.10.2019 8:38

Veřejné představení projektu Můj nápad pro Sokolov, spojené s debatou, se poprvé uskutečnilo v Městské knihovně v Sokolově. Ještě předtím se o prvním ročníku této akce dozvědělo na svém prvním letošním zasedání Studentské zastupitelstvo.

Projekt Můj nápad pro Sokolov byl poprvé prezentován před veřejností
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

V knihovně, kam bohužel nedorazilo tolik lidí, kolik by si připravovaný záměr města zasloužil, se postaral o úvod k projektu místostarosta Jan Picka. Podrobného výkladu se poté ujala vedoucí odboru finančního a školství Barbora Bardonová. Přestože se projekt Můj nápad pro Sokolov teprve rozjíždí, z řad veřejnosti už vzešly dva návrhy.

Debata k projektu se týkala právě prvních nápadů i smyslu projektu. Nechybělo ani představení některých záměrů navržených veřejností v jiných městech. Jak vlastně projekt Můj nápad pro Sokolov funguje? Občané města na základě stanovených kritérií předloží své návrhy, projekty budou na příslušných odborech městského úřadu posouzeny podle proveditelnosti projektu, jeho finanční náročnosti a dalších kritérií.

O výběru projektů, navržených k realizaci, poté rozhodne svým hlasováním zastupitelstvo města. Projekt Můj nápad pro Sokolov by měl sloužit k realizaci konkrétního opatření, které bude prospěšné občanům města Sokolov, případně návštěvníkům, a přispěje ke zkvalitnění veřejného prostoru města.

Pro první ročník projektu Můj nápad pro Sokolov je navrhována k využití částka ve výši jeden milion korun. Tato suma by měla posloužit na realizaci dvou projektů. Maximální částka zahrnuje náklady na vlastní realizaci a nezbytné náklady na související projektovou, případně jinou dokumentaci.

Další informace k projektu Můj nápad pro Sokolov najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…