Projekt řešený metodou EPC – prvenství pro Příbram

20.02.2019 18:45

Již poosmé udělila Asociace poskytovatelů energetických služeb ceny za nejlepší energeticky úsporné projekty řešené metodou EPC.

Projekt řešený metodou EPC – prvenství pro Příbram
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

Titul Nejlepší Energeticky úsporný projekt řešený metodou EPC získala příbramská radnice. Hodnotící komise ocenila, že jedna koruna úspor je vygenerována pouhými 3,40 korunami investice do energeticky úsporných opatření, což znamená, že investice se za 3,5 roku splatí. „Náš projekt může být důkazem, že i při relativně investičně nenáročných opatřeních lze dosáhnout zajímavých úspor energie. Za modernizaci vytápění, měření a regulace zaplatíme 5,2 mil. korun, ty však budeme splácet z budoucích úspor energie ve výši 1,5 mil. korun ročně,“ vysvětluje starosta Jindřich Vařeka.

Ačkoli podobných městských či krajských EPC projektů funguje na území ČR téměř 40, nevyužitý potenciál úspor je stále velký. Základním předpokladem je roční spotřeba energie za min. 1 až 1,5 mil. korun.

Město Příbram se do soutěže přihlásilo s projektem: Poskytování energetických služeb metodou EPC pro vybrané objekty ve vlastnictví města. V rámci tohoto projektu se jedná celkově o 14 budov, ve kterých dojde díky energetickým opatřením k ročním úsporám ve výši 1 532 000 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…