Prostějov: Bikesharing budou moci lidé využívat i v příštím roce

04.06.2022 15:33 | Tisková zpráva

Cyklodoprava v Prostějově zaznamenává boom. O oblíbené sdílení kol lidé nepřijdou ani v budoucnosti. Radní totiž na své poslední schůzi řešili zahájení řízení na koncesi malého rozsahu na provozování systému veřejného sdílení jízdních kol.

Prostějov: Bikesharing budou moci lidé využívat i v příštím roce
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Výpůjčky kol v Prostějově již zdomácněly. Lidé si zvykli bicykly využívat a to nejen proto, že se jedná o zdravý pohyb ve městě, ale také proto, že jde o nejrychlejší dopravu do pěti kilometrů. Půjčení i vrácení kola jim zabere pár vteřin a systém stanic odpovídá jejich potřebám," usmívá se primátor města František Jura.

Předmětem koncese je poskytování služeb – provozování systému veřejného sdílení jízdních kol ve městě a to v letech 2023 a 2024. Součástí je i provozování aplikace podporující provoz systému sdílení / vypůjčování kol dodavatelem, který bude vlastníkem sdílených jízdních kol.

„Celkem se bude jednat o sdílené užívání 140 jízdních kol a provozování nejméně 40 míst určených pro vypůjčování a vracení kol. Musím říci, že sdílená kola jsou ve městě stále více a více populární a využívaná. Počty výpůjček neustále rostou a s tím rostou také počty kol,“ říká první náměstek primátora Jiří Pospíšil a dodává, že nabídky na koncesi budou vybírány v elektronické aukci na základě ekonomické výhodnosti.

Oslovena bude výzvou k podání nabídky čtveřice možných dodavatelů. Na základě výsledku řízení na koncesi pak bude financování řešeno zařazením odpovídající částky do návrhu rozpočtů města Prostějova na roky 2023 a 2024. Celková předpokládaná hodnota koncese je v hodnotě 15,6 milionu korun (bez DPH).

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

eurokomisař

Dobrý den, když tak kritizujete potencionální nominanty na eurokomisaře, máte dojem, že ANO to s Jourovou ,,vyhrálo"? Já si třeba nejsem vědom toho, že by pro ČR něco udělala, otázkou taky je, zda je pro nás jako občany tato funkce nějak důležitá, co vlastně ten eurokomisař může udělat, když je to j...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Souběh tramvajové trati a silnice je v ČR ojedinělý

10:28 Jablonec nad Nisou: Souběh tramvajové trati a silnice je v ČR ojedinělý

Na jablonecký magistrát a přímo k primátorovi Miloši Velemu přichází připomínky ke světelné signaliz…