Prostějov: Dálnice D46 se bude rozšiřovat o nové pruhy

23.08.2020 11:07

Vzhledem k dopravní zátěži D46 zahajuje Ředitelství silnic a dálnic ČR realizaci doplnění odbočovacích a připojovacích pruhů.

Prostějov: Dálnice D46 se bude rozšiřovat o nové pruhy
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Původní výstavba dálnice D46 na trase Vyškov – Olomouc byla doprovázena výjimkami z norem ve formě možnosti provozu navzdory chybějícím připojovacím a odbočovacím pruhům. Připojení a odbočení se dělo pomocí připojovacího, respektive odbočovacího klínu. Řešení aktuálně nevyhovuje předpisům odpovídajících intenzitě provozu. Při posledním sčítání dopravy využívalo prostějovskou dálnicí 30 500 aut všech kategorií denně.

Vzhledem k dopravní zátěži Ředitelství silnic a dálnic ČR zahajuje realizaci doplnění odbočovacích a připojovacích pruhů. Zásadní modernizační akcí je stavba „D46 MÚK Prostějov-střed“.

Anketa

Měl by se omezit či zdanit odtok zisků nadnárodních firem z České republiky?

98%
2%
hlasovalo: 21634 lidí

Projekt za cca 196 milionů Kč bez DPH začíná 24. 8. 2020 (pondělí) a bude trvat 29 měsíců. Dojde na vybudování připojovacího a odbočovacího pruhu, demolici nosné konstrukce stávajícího mostního objektu o třech polích a počítáme s vybudováním nového mostního objektu, který bude rozšířen oproti stávajícímu stavu. Dále bude zhotoveno sedm vodohospodářských objektů, devět elektrorozvodných objektů, ochrana plynovodu, a také zajištění protihlukové stěny.

Stavba přinese zvýšení bezpečnosti silničního provozu na mimoúrovňové křižovatce Prostějov-střed, a to zřízením odbočovacích pruhů pro větve Vyškov – Prostějov 2 a Olomouc – Prostějov a připojovacího pruhu pro větev Prostějov – Vyškov. Přídavné pruhy jsou navrženy do šířky 3,25 metru. Po dokončení díla budou odstraněny kolizní body silničního provozu.

Dne 19. 8. 2020 bylo předáno staveniště a následují přípravné práce (přeložky inž. sítí, dokumentace apod.). Hlavní etapa budování pruhů nastane v příštím roce, do té doby řidiči mohou počítat s plynulým provozem bez omezení na dálnici D46.

Veškeré další podrobnosti najdete v letáku stavby ZDE, aktuality včetně námětů do reportáží sledujte na krajském Twitteru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ježkovy oči získaly další dvě ocenění

10:23 Jihlava: Ježkovy oči získaly další dvě ocenění

V soutěži Radniční oko, které pořádá Sdružení vydavatelů radničních zpravodajů ČR, získaly jihlavské…