Prostějov: Dětské hřiště čekají úpravy

12.02.2023 6:31 | Tisková zpráva

Rada města Prostějova schválila projektovou dokumentaci pro úpravy hřiště, které bude využito pro venkovní pobyt dětí v jeslích.

Prostějov: Dětské hřiště čekají úpravy
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„K budově jeslí patří hřiště, které je situováno na jižní straně mezi budovami jeslí a mateřské školy. V případě příznivého počasí je každodenně využíváno pro venkovní pobyt dětí. Chybí zde však jakákoliv přirozená vzrostlá zeleň, vyjma malé části travnaté plochy. Vzhledem k tomu je pobyt dětí na hřišti v letních měsících, kdy teploty přesahují 30°C, nevhodný,“ nastínil důvod úprav náměstek primátora pro stavební a investiční rozvoj Jiří Rozehnal. Jak dále doplnil, schválená projektová dokumentace obsahuje nové dispozice na využívání parteru pro venkovní pobyt dětí, pro potřeby her a relaxačních chvil v prostoru krytém před sluncem i mírným deštěm, díky bioklimatické funkci lamel pergoly.

„Investice do našich jeslí patří k našim prioritám. Dobré jesle s dostatečnou kapacitou jsou důležitou službou pro mladé rodiny, které chceme v Prostějově udržet,“ dodal primátor František Jura.

Zpracovatelem projektové dokumentace přístavby nového pavilonu jeslí bude společnost CAD Projekt Plus, s.r.o., která dala cenovou nabídku na její pracování ve výši 36 tisíc korun (bez DPH). Skutečná cena vybudování nové pergoly a úpravy stávajícího hřiště bude známa až po dopracování projektové dokumentace, respektive po výběrovém řízení na dodavatele stavby. (Odhadovaná cena je asi 1,5 milionu korun).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

Navrácení Ukrajinců

Proč by měli Ukrajinci, kteří už na Ukrajině nežijí třeba 20 let jít nyní za Ukrajinu bojovat? Nebo i ti, co jít bojovat nechtějí z jakýchkoliv důvodů, proč je nutit? Navíc nechápu to, že nejdřív jste vehementně podporovali přijetí uprchlíků z Ukrajiny a teď je zas tlačíte k návratu. Zamýšlel jste s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: MŠ Mozaika na Závodu míru se pyšní novým stravovacím provozem

19:06 Pardubice: MŠ Mozaika na Závodu míru se pyšní novým stravovacím provozem

V MŠ Mozaika byla úspěšně dokončena rekonstrukce hospodářského pavilonu. Tento projekt modernizoval …