Prostějov: Dopravní společnost se snaží zamezit rozšiřování chřipky v MHD

28.02.2020 19:33

Pomocí aktivního kyslíku zničí viry, bakterie a odstraní i nepříjemné pachy.

Prostějov: Dopravní společnost se snaží zamezit rozšiřování chřipky v MHD
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Po vzájemné dohodě náměstkyně statutárního města Prostějova Aleny Raškové a ředitele FTL-BUS Jiřího Hlocha zahájila společnost FTL v průběhu února letošního roku dezinfekci interiéru všech vozů MHD ozónem. K tomuto kroku se oba partneři rozhodli z důvodu možného vyhlášení chřipkové epidemie. Tato metoda účinně odstraňuje viry, bakterie, houby, původce zápachu a je několikanásobně účinnější než dezinfekce běžnými chemickými prostředky, které FTL při úklidech autobusů denně používá.

„Touto moderní a vysoce účinnou technologií jsme schopni vydezinfikovat zhruba 1 až 2 autobusy denně v závislosti na provozních požadavcích. Ošetření jednoho autobusu touto metodou zabere přibližně hodinu,“ uvedl Jiří Hloch ze společnosti FTL.

Dezinfekci a odstranění pachů provede FTL pomocí „aktivního kyslíku“ O3 ozonovým generátorem PROFIZON 7G. Výhodou tohoto zařízení je jeho mobilita, bezúdržbový provoz, nízká spotřeba el. energie, tichý chod, ale i časovač chodu.

Zařízení však nenahrazuje mechanickou resp. chemickou dezinfekci, například běžným konvenčním prostředkem SAVO apod., který FTL používá při úklidu autobusů denně.

Ozon O3 je nejsilnější přírodní oxidační činidlo (3 000x rychlejší než chlór). Dezinfekce ozónem se používá ve zdravotnictví a potravinářském průmyslu. Tato technologie má dlouhodobé účinky a její účinnost je i v prostorách, kam nelze účinně aplikovat jakoukoliv dezinfekci. Je to plyn, který se dostane hluboko do všech skulin interiéru tramvají a pórů materiálů. Nenechává žádné stopy na tkaninách ani kůži. Je ideální pro alergiky a astmatiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…