Prostějov: Dotační finance míří do sportu

17.06.2021 12:03

Radní schvalovali převod nevyčerpaných finančních prostředků z 1. kola dotačního titulu 2 Programu na podporu pořádání jednorázových sportovních akcí v roce 2021 ve výši 90 tisíc korun do 2. kola dotačního titulu 1 „Podpora pořádání jednorázových sportovních akcí s doložením finanční spoluúčasti žadatele.“

Prostějov: Dotační finance míří do sportu
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Překládáme zastupitelům ke schválení poskytnutí dotací pro letošní jednorázové sportovní akce,“ předeslal 1. náměstek primátora Jiří Pospíšil.

Pro podporu pořádání jednorázových sportovních akcí byla alokována celková částka ve výši 1.7 milionu korun. Na 2. kolo připadne 20 procent celkové částky, tj. 340 tisíc korun. Dále jsou k dispozici nevyčerpané finanční prostředky z dotačního titulu 4 Programu na podporu sportovní činnosti v roce 2021 z rozpočtu statutárního města ve výši 163 tisíc korun (tj. celkem až 503.000 Kč).

„Máme vyhodnocení 2. kola dotačního titulu 1, kde ve stanoveném termínu byly přijaty celkem čtyři žádosti,“ uzavřel 1. náměstek primátora Pospíšil.

Zastupitelstvo města Prostějova na svém zasedání dne 8. 9. 2020 schválilo dotační program nazvaný „Program na podporu pořádání jednorázových sportovních akcí v roce 2021 z rozpočtu statutárního města Prostějova“ s vyhlášenými dotačními tituly:

  • dotační titul 1 „Podpora pořádání jednorázových sportovních akcí s doložením finanční spoluúčasti žadatele“
  • dotační titul 2 „Podpora pořádání jednorázových sportovních akcí bez doložení finanční spoluúčasti žadatele“

V rámci návrhu rozpočtu na rok 2021 byly pro tento dotační program schváleny finančních prostředky ve výši 2.550.000 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…