Prostějov: Dotační peníze budou opět pomáhat v sociální a zdravotní oblasti

25.04.2021 8:36

Organizace budou moci finance využít na úhradu materiálových nákladů, energií, oprav, udržování vozového parku a podobně.

Prostějov: Dotační peníze budou opět pomáhat v sociální a zdravotní oblasti
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Z letošního rozpočtu města Prostějova půjdou do sociální a zdravotní oblasti nemalé prostředky.

Anketa

Je Vladimir Putin nebezpečím pro Českou republiku?

5%
94%
hlasovalo: 38074 lidí

„Žadatelé nám zaslali žádosti o poskytnutí dotací. Peníze, které město takto poskytne, budou pomáhat například v oblastech péče pro děti se zdravotním postižením, v oblasti chráněného bydlení, nebo pomohou pečovatelské službě,“ nastínila směr podpory náměstkyně primátora Alena Rašková, která má sociální oblast na starosti.

Organizace budou moci finance využít na úhradu materiálových nákladů, energií, oprav, udržování vozového parku a podobně.

„Kromě již uvedeného půjdou peníze například na pomůcky a hračky pro děti, odborné publikace, semináře, školení, kancelářské potřeby, nájemné, účetní služby, provoz webových stránek, přednášky, osvětu veřejnosti, nebo například pro logické hry na rozvoj myšlení,“ vybrala z jednotlivých oblastí náměstkyně Rašková.

Radní na svém poslední jednání takto odsouhlasili dotační pomoc v celkové částce téměř půl milionu korun. Další dotace, doporučené Radou města Prostějova, budou na svém jednání posuzovat zastupitelé. I tato finanční pomoc se bude týkat sociální a zdravotní oblasti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…