Prostějov: Dřevo z pokácených stromů poslouží při opravě dopravního hřiště

16.06.2020 11:38

Vytěžené dřevo z pokácených stromů v majetku města poslouží při opravě stávajícího mobiliáře dopravního hřiště v ulici Bratří Čapků.

Prostějov: Dřevo z pokácených stromů poslouží při opravě dopravního hřiště
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Vytěžené dřevo tak nezůstane ležet ladem, ale bude dál sloužit při úpravách hřiště. Jako bezúplatný převod z vlastnictví města Prostějova do vlastnictví příspěvkové organizace Sportcentrum – dům dětí a mládeže Prostějov, radní odsouhlasili 3 m3 dřeva v hodnotě 2100 korun (s DPH).

„Obrátil se na nás ředitel Sportcentra se žádostí o zmíněné dřevo. To by mělo být zpracováno při opravách stávajícího mobiliáře v prostorách dopravního hřiště. Radní tento krok odsouhlasili,“ uvedl 1. náměstek primátora Jiří Pospíšil s tím, že dřevo z pokácených stromů na pozemcích v majetku města je vždy uskladněno na úložišti společnosti FCC Prostějov, s.r.o., a dále prodáváno případným zájemcům jako palivové dřevo za 700 korun (s DPH) za 1 m3.

„Radní s tímto krokem souhlasili, protože Sportcentrum je střediskem volného času určeným pro širokou veřejnost a jeho náplní je zejména realizovat úkoly školského zařízení pro aktivní a účelné využívání volného času dětí a mládeže, kdy děti nenásilnou formou zkušenostního učení získávají praktické dovednosti malého chodce i cyklisty. Bez nebezpečí dopravních nehod se seznamují se základními pravidly bezpečného chování v provozu na pozemních komunikacích. Toto je možno považovat za nakládání s majetkem obce, jímž jsou sledovány jiné důležité zájmy obce – tj. zajištění péče o všestranný rozvoj, o potřeby svých občanů, zejména potřeby výchovy a vzdělávání, a také ochrana veřejného zájmu, kterými je možno odůvodnit právě tento bezúplatný převod předmětného majetku,“ uzavřel 1. náměstek Pospíšil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velké Meziříčí: Město získalo strategický pozemek

16:14 Velké Meziříčí: Město získalo strategický pozemek

Město směnilo s farností dům vedle špitálku za farskou zahradu a pozemek u skládky. Směnu schválili …