Prostějov: Klimatické podmínky zastavily rekonstrukci parkoviště v Kratochvílově ulici

08.12.2023 10:32 | Tisková zpráva

Sněhem zasypané parkoviště v centru Přerova, které mělo do 10. prosince projít celkovou rekonstrukcí, se 18. prosince opět otevře řidičům – ovšem neopravené. Důvodem jsou nízké teploty, které znemožnily pokládku asfaltu a instalaci závor. „Tyto práce nelze provádět při teplotách nižších než 5°C. Oprava parkoviště v Kratochvílově ulici bude dokončena na jaře příštího roku,“ informoval David Holas z přerovského magistrátu.

Prostějov: Klimatické podmínky zastavily rekonstrukci parkoviště v Kratochvílově ulici
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Za všechny práce včetně instalace parkovacího systému s vjezdními i výjezdními kamerami zaplatí město bezmála 2 a půl milionu korun i s DPH. Práce provádějí pracovníci Technických služeb města Přerova a jejich jednatel k této záležitosti v říjnu – kdy rekonstrukce začala – řekl: „Čeká nás pokládka nového asfaltového povrchu parkoviště, realizace vjezdových a výjezdových zvýšených refýží, montáž vsakovacích tvárnic včetně drenáže a zasakovacích bloků, instalace nového parkovacího systému včetně rozvodů kabelů, instalace nového svislého a vodorovného dopravního značení, a nakonec provedeme terénní úpravy.“

Na místo bude provizorně nainstalován původní automat, takže řidiči budou na parkovišti platit podle platného sazebníku.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Rekonstrukce školního hřiště 5. ZŠ

22:28 Cheb: Rekonstrukce školního hřiště 5. ZŠ

Hřiště bude doplněno o venkovní workout, vrh koulí, skok do výšky a dálky, basketbalové koše a sklad…