Prostějov: Krasičtí hasiči získají nové vozidlo

02.06.2020 7:37

Jeho pořízení podpoří dotace a o jejím přijetí budou rozhodovat zastupitelé.

Prostějov: Krasičtí hasiči získají nové vozidlo
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Již v lednu tohoto roku jsme podali žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu Olomouckého kraje na pořízení dopravního prostředku pro jednotku sboru dobrovolných hasičů Prostějov ve výši 100 tisíc korun. Naše žádost byla schválena Zastupitelstvem Olomouckého kraje. Peníze půjdou z dotačního programu Olomouckého kraje na podporu obcí Olomouckého kraje při pořizování nových cisternových automobilových stříkaček a dopravních automobilů pro JSDH obcí a to za podmínky současného čerpání investiční dotace z Ministerstva vnitra generálního ředitelství hasičského záchranného sboru České republiky. Tady bude město také čerpat dotaci ve výši 450 tisíc korun,“ uvedl primátor Prostějova František Jura. Podle jeho slov bude celková předpokládaná výše nákladů na pořízení tohoto automobilu pro jednotku sboru dobrovolných hasičů Prostějov - družstvo Krasice do 1,1 milionu korun (vč. DPH).

„V rozpočtu města na letošní rok máme na tuto akci vyčleněno 550 tisíc korun. Dotace nám bude poskytnuta na výdaje vzniklé do 30. 6. 2021,“ uzavřel primátor Jura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…