Prostějov: Kurzy Moderní senior budou pokračovat

05.08.2023 11:17 | Tisková zpráva

Prostějovské centrum maltézské pomoci v ke konci roku 2022 spustilo vzdělávací program Moderní senior, který se zaměřuje na rozvoj dovedností seniorů v oblasti moderních technologiích, konkrétně na práci s počítačem a telefonem.

Prostějov: Kurzy Moderní senior budou pokračovat
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Dosud proběhly dva kurzy počítačů a dva kurzy telefonů, které navštívilo čtrnáct účastníků. Kurzy probíhají jednou týdně na adrese Vápenice 17. Počet účastníků v jednom kurzu je mezi 4 až 6 osobami, a to z toho důvodu, aby bylo možné projít i individuální dotazy a problémy jednotlivých studujících.

Anketa

Věříte, že existují mimozemšťané?

67%
hlasovalo: 6152 lidí

Účastníci si nosí svá zařízení. V ojedinělých případě může Maltézská pomoc půjčit notebook. Vždy je ale lepší si donést své zařízení, aby se s ním účastník dostatečně sžil a mohl ho bez větších komplikací používat i po skončení kurzu a své znalosti trénovat a udržovat. Kurzy telefonů jsou přizpůsobeny pro telefony s operačním systémem Android.

Účastník během lekce dostane skripta s tématy dané lekce. Každou hodinu je přizpůsobena požadavkům skupiny a již probrané témata se dle potřeby opakuje. Kurz počítačů probíhá během deseti setkání o celkovém počtu 30 hodin a účastník hradí poplatek 1500 korun za celý kurz. Kurz telefonů pak obsahuje sedm lekcí po 14 hodinách a stojí 950 korun.

Po letní pauze je v plánu od září zahájit kurzy další. Pokud byste rádi lépe porozuměli svému zařízení, ať už telefonu či počítači, naučili se základní používání, dodali si sebevědomí při používání techniky a pronikli do oblasti moderních technologiích, ozvěte se koordinátorce Štěpánce Doležalové na telefonní číslo 731 695 386, případně na e-mail stepanka.dolezalova@maltezskapomoc.cz, která vám zodpoví dotazy a místo v kurzu vám případně rezervuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…