Prostějov: Město pořídí dvě vozidla na alternativní pohon a dobíjecí stanice

06.03.2020 7:34

Prostějov chystá projektový námět a podání žádosti o dotaci z rozpočtu Ministerstva životního prostředí v rámci programu na podporu alternativních způsobů dopravy.

Prostějov: Město pořídí dvě vozidla na alternativní pohon a dobíjecí stanice
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Připojíme se k podpoře těchto způsobů dopravy. Město proto bude disponovat dvěma vozidly na elektropohon. Ministerstvo životního prostředí vyhlásilo výzvu k předkládání žádostí o dotace v rámci této oblasti dopravy a my se pokusíme této možnosti využít,“ informuje o záměru první náměstek primátora Jiří Pospíšil.

„Prostějov se v této konkrétní výzvě může ucházet o dotační peníze na pořízení elektrovozidel. Dotaci lze poskytnout také na dobíjecí stanice čehož hodláme využít. Dotace by měla podpořit pořízení dvou elektromobilů kategorie M1 (osobní) s odhadovaným nákladem 960 tisíc korun (včetně DPH), jako náhradu za dvě nejstarší vozidla (Škoda Fabia 1,4  rok výroby 2004 a Škoda Fabia 1,2  rok výroby 2005) používaných pro potřeby magistrátu. Výše dotace by tak mohla činit až 384 tisíc korun,“ přidává konkretizaci první náměstek primátora Pospíšil s tím, že vozidla by musela být pořízena nejpozději do 17. 12. 2021. Z dotace by také mohlo být částečně hrazeno pořízení zmíněných dobíjecích stanic pro tato vozidla s odhadovaným nákladem 100 tisíc korun a možnou výší dotace 40 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…