Prostějov: Město připravuje efektivní hospodaření se srážkovou vodou

26.12.2019 20:37

Zelenou dostal od radních projektový námět na efektivní hospodaření se srážkovou vodou v areálu Sportcentra DDM, Prostějov a příprava plus podání žádosti o dotaci.

Prostějov: Město připravuje efektivní hospodaření se srážkovou vodou
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Obsahem projektového námětu je stavba určená pro zajištění efektivního hospodaření se srážkovou vodou v areálu sportovní haly, to znamená podchycení srážkových vod a jejich odvádění pomocí nové dešťové kanalizace do prostoru navrhované akumulace a vsaků na okraji parčíku. Kromě vsakování srážkových vod je zamýšleno v rámci projektu s jejich dalším využitím pro závlahu parčíku před sportovní halou a jako užitkové vody pro splachování toalet pro veřejnost - po pravé straně od vstupu do haly,“ vysvětlil primátor František Jura.

Předpokládané celkové náklady projektového záměru a současně kalkulované uznatelné náklady jsou ve výši cca 3,51 milionu korun (vč. DPH). S financováním by mohla pomoci dotace.

„Dotace, o kterou budeme žádat Operační program Životního prostředí 2014 – 2020, by mohla dosáhnout výše až 85 procent z celkových způsobilých výdajů, což je zhruba 2, 99 milionu korun a vlastní zdroje by činily 15 procent spoluúčast žadatele, což je něco přes 527 tisíc korun,“ vyčíslil v hrubých obrysech náměstek primátora Jiří Rozehnal s tím, že pokud se podaří získat dotační finance, by realizace projektu mohla proběhnout v příštím roce – předpoklad září až listopad 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

16:14 Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

Vydat se blíž k lidem a oslovit je jako potenciální návštěvníky Kroměříže v jejich domovském prostře…