Prostějov: Město vybuduje návštěvnické zázemí v Kolářových sadech

31.01.2021 10:36

Návštěvníci Kolářových sadů, ať už ti, kteří využívají workout, maminky s dětmi na dětském hřišti či sportovci, stejně jako cyklisté, získají potřebné nové zázemí.

Prostějov: Město vybuduje návštěvnické zázemí v Kolářových sadech
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Naším cílem je zlepšit kvalitu a nabídku cestovního ruchu v Prostějově, zlepšit její dostupnost a zvýšit její atraktivitu. Sady takto “posuneme“ o další pomyslný stupínek výše, k větší spokojenosti návštěvníků,“ uvedl primátor František Jura.

Hojně využívané Kolářovy sady tak nově nabídnou lidem to, co zde doposud chybělo.

„Pro cyklisty zde vznikne první místo, kde si budou moci nabít elektrokolo, chvíli se zastavit, posedět, umýt si ruce či využít toaletu. Pro vznik zázemí budeme také podávat žádost o dotaci z rozpočtu Olomouckého kraje v Programu na podporu cestovního ruchu a zahraničních vztahů. Zde můžeme získat až padesát procent uznatelných nákladů na vybudování zmiňovaného zázemí,“ vysvětlila náměstkyně primátora Milada Sokolová.

Záměr spočívá v zakoupení a instalaci unifikovaného buňkového či kontejnerového systému se sociálním zařízením, opláštění dřevěným laťováním a v přístavbě posezení ve formě stolu a lavic. Zázemí bude dále doplněno o nabíjecí stanici pro elektrokola, servisní cyklostojan, mapu města, bezpečnostní kameru a podobně.

„Umístění zázemí se zatím předpokládá při západní straně pěšiny spojující Riegrovu ulici a workout hřiště (prodloužení ulice Brandlova). Zařízení bude napojeno na okolní technickou infrastrukturu (kanalizace, vodovod a elektřina),“ doplnila technické informace náměstkyně Sokolová.

Předpokládané náklady na realizaci daného záměru jsou 850 000,- vč. DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…