Prostějov: Město získalo téměř čtyři miliony na rekonstrukce a územní studii

18.05.2019 15:03

O příjmu dotačních financí budou rozhodovat zastupitelé.

Prostějov: Město získalo téměř čtyři miliony na rekonstrukce a územní studii
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Statutární město Prostějov podalo několik žádostí o dotace a bylo úspěšné. Dotace podpoří jak opravu bazénu v základní škole v ulici Horáka, tak opravu tribunky na velodromu a poputují také na územní studii krajiny. Celkově se zde jedná o miliony korun,“ uvedl primátor František Jura.

Z dotačního programu Olomouckého kraje „Program na podporu výstavby a rekonstrukcí sportovních zařízení v obcích Olomouckého kraje v roce 2019“ půjde na rekonstrukci bazénu na ZŠ dr. Horáka 3,2 milionu korun. „Další dotační podpora, kterou zastupitelům doporučujeme přijmout, se týká rekonstrukce tribunky na velodromu. Z krajského rozpočtu k nám poputuje půl milionu korun.

Další finance, o jejichž příjmu budou zastupitelé rozhodovat, se týkají územní studie krajiny. V této oblasti můžeme očekávat, ze Státního fondu životní prostředí ČR, dotační podporu ve výši téměř 229 tisíc korun,“ vyčíslil náměstek primátora Jiří Rozehnal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…