Prostějov: Množství směsného odpadu a všech složek tříděného odpadu neustále roste

06.10.2020 6:34

Od začátku roku 2020 v porovnání s rokem 2019 jsme zaznamenali nárůst množství jak směsného odpadu, tak i všech složek tříděného odpadu - plast, papír, sklo, bioodpad.

Prostějov: Množství směsného odpadu a všech složek tříděného odpadu neustále roste
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Odbor správy a údržby majetku města pravidelně měsíčně vyhodnocuje množství a náklady na likvidaci jednotlivých složek komunálního odpadu svezeného od občanů a uloženého na sběrných dvorech.

„Od začátku roku 2020 v porovnání s rokem 2019 jsme zaznamenali nárůst množství jak směsného odpadu, tak i všech složek tříděného odpadu - plast, papír, sklo, bioodpad. Možnou příčinou jsou parně opatření v souvislostí s pandemií COVID – 19, kdy obyvatelé nakupovali více balených potravin a domácnosti produkovaly více odpadů. Dále zaznamenáváme nárůst také v případě svezeného bioodpadu. Zde se jedná o období bohaté na srážky, což vede k rychlejšímu růstu trávy a nutné její časté likvidaci a odvozu,“ okomentoval situaci 1. náměstek primátora Jiří Pospíšil.

Na základě skutečně fakturovaných nákladů za likvidaci komunálních odpadů, za období leden – srpen 2020, bude třeba vydat částku ve výši 9.4 miliony korun.

„Průměrnou výši měsíčních nákladů za svoz, sběr a nakládání s komunálním odpadem do konce roku 2020 odhadujeme asi na 4,3 milionu korun, z čehož je zřejmé, že náklady za likvidaci odpadu za měsíce září až listopad 2020 budou asi 13 milionů korun,“ doplnil 1. náměstek Pospíšil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…