Prostějov: Most v Žešově čeká modernizace

09.01.2020 14:05

Stávající most, který je ve špatném technickém stavu, projde stavební úpravou. Rada města Prostějova proto schválila projektový námět a podání žádosti o dotační příspěvek z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury na projekt modernizace mostu přes D46 v Žešově.

Prostějov: Most v Žešově čeká modernizace
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Modernizace mostu je navržena v rozsahu výměny mostního svršku, sanace betonových konstrukcí, výměny nefunkčních konstrukcí hydroizolace, mostní závěry, kotevní tyče na opěrách a úpravy území pod mostem. Účelem mostu je převedení veřejně přístupné účelové komunikace přes dálnici D46,“ konkrétní práce, které most čekají, vyjmenoval primátor František Jura s tím, že je již také zajištěno zpracování projektové dokumentace (dokumentace pro stavební povolení a dokumentace pro provedení stavby).

Na tuto akci bylo dne 5. 11. 2019 vydáno stavební povolení. Náklady jsou stanoveny, dle zpracovaného položkového rozpočtu, ve výši 15,4 mil. Kč (vč. DPH). Uznatelné náklady byly stanoveny ve výši 14,8 mil. Kč (vč. DPH).

„Na modernizaci mostu budeme podávat žádost o příspěvek ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Dotační příspěvek může dosáhnout až sta procent uznatelných nákladů. Realizace akce by měla být zahájena v letošním roce. Ovšem vzhledem k nutnosti koordinovat s Ředitelstvím silnic a dálnic částečné uzavírky dálnice během provádění některých stavebních prací, lze očekávat prodloužení realizace až do roku 2021,“ upřesnil náměstek primátora Jiří Rozehnal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…