Prostějov: Nevzhledné asfaltové plochy mizí

19.06.2016 7:31

Do konce června letošního roku by měly zmizet z některých prostějovských sídlišť asfaltové plochy, které bývaly využívány jako herní plácky.

Prostějov: Nevzhledné asfaltové plochy mizí
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

V řadě případů žádali odstranění těchto ploch, respektive jejich nahrazení výsadbou, samotní občané.

„Jde například o asfaltové plochy za Penny marketem, u domu v ulici Stanislava Suchardy nebo  za domem v ulici Václava Špály. Po odstranění asfaltů budou plochy zasypány zeminou, v podzimních měsících je zatravníme a na jaře příštího roku osázíme vzrostlou zelení,“ popsal náměstek primátorky Jiří Pospíšil s tím, že už před zahájením prací vyvěsil odbor správy a údržby majetku města na vchody domů oznámení o této akci.

Občané se však nemusejí obávat, že jim odstraněním nevzhledných asfaltových plácků zmizí možnost vyžití pro jejich děti. „Na celém sídlišti Hloučela jsou nyní funkční celkem čtyři sportovní plochy, konkrétně u domu na A. Slavíčka 3 a 15, C. Boudy 4 - 6 a 25. Šest dětských hřišť je k dispozici na A. Fišárka, A. Slavíčka, B. Dvorského, C. Boudy a dvě na J. Zrzavého a dále čtyři samostatná pískoviště  v ulicích K. Svolinského 3 a 9, J. Zrzavého 1 a  O. Jaroše, dodal Pospíšil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

16:31 Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

S nervozitou a obavami vyhlíží pracovníci stavebních úřadů letošní 1. červenec. Právě tento den vsto…