Prostějov: Peněžitá pomoc ke zmírnění dopadů krizového opatření

09.05.2020 20:33

Rada města Prostějova na svém posledním jednání rozšířila okruh žadatelů a podmínek k získání peněžité pomoci v souvislosti s epidemií COVID-19.

Prostějov: Peněžitá pomoc ke zmírnění dopadů krizového opatření
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Peněžitá pomoc se doposud týkala pouze fyzických osob podnikajících. Nově radní rozhodli tuto pomoc rozšířit také na „menší“ právnické osoby s čistým obratem do dvou milionů korun.

„O finance mohou žádat právnické osoby zapsané ve veřejném rejstříku, podnikající podle živnostenského zákona č. 455/1991 Sb.. Peněžitá pomoc je ve výši do 15 tisíc korun a je určená pro zmírnění dopadů krizového opatření v souvislosti s epidemií COVID-19, v důsledku kterých museli podnikatelé dočasně přerušit provozování své činnosti,“ uvedl primátor města František Jura.

Finance budou poskytnuty za splnění těchto podmínek:

  • jejich čistý obrat za účetní období roku 2018 nepřesáhl 2.000.000 Kč,
  • mají k datu podání žádosti zveřejněnou svou účetní závěrku za rok 2018 ve Sbírce listin,
  • mají sídlo a adresu provozovny zaevidovanou dle živnostenského rejstříku na území statutárního města Prostějova,
  • byl jim Usnesením vlády České republiky ze dne 14. března 2020 č. 211 o přijetí krizového opatření zakázán maloobchodní prodej a prodej služeb v této provozovně,
  • nemají tuto provozovnu umístěnou v nebytových prostorách statutárního města Prostějova.


"Přijímání žádostí o peněžitou pomoc bude ukončeno dnem 31. 5. 2020, případně dnem vyčerpání částky 5 milionů korun, které byly na tuto pomoc pro fyzické a menší právnické osoby vyčleněny,“ uzavřel primátor František Jura.

Ke dni 30. 4. 2020 finanční odbor zpracoval celkem 309 žádostí o peněžitou pomoc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

7:04 Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

Pardubický magistrát čelí v posledních měsících narůstajícímu tlaku ze strany obyvatel Dukly, kteří …