Prostějov: Pozemek pro malé fotbalisty

27.05.2018 19:10

Fotbalová mládež získá šatnu se zázemím. K zařízení je však nejprve třeba získat přístup. O nabytí pozemku budou rozhodovat zastupitelé.

Prostějov: Pozemek pro malé fotbalisty
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Středisko mládeže kopané by se mělo v dohledné době dočkat tolik potřebného zázemí. Podmínkou je však získat do vlastnictví města Prostějova pozemek, kde by se v budoucnosti k šatnám vybudoval přístupový chodník, v současnosti patřící do majetku Olomouckého kraje.

„Bezúplatné nabytí části pozemku se týká plochy o výměře zhruba 38 metrů čtverečných. Jedná se o pás nevyužívané travnaté plochy, na které má být vybudován přístupový chodník k nově stavěným šatnám přilehlého fotbalového hřiště. Obrátili jsme se proto na Olomoucký kraj se žádostí o bezúplatný převod tohoto pozemku do vlastnictví města Prostějova. Nejprve bude pro potřeby zahájení akce uzavřena smlouva o budoucí darovací smlouvě, po dokončení výstavby a geometrickém zaměření dojde k uzavření finální darovací smlouvy,“ vysvětlil náměstek primátorky Jiří Pospíšil.

Jen doplňme, že vzhledem k tomu, že majetkoprávní dořešení je vyvoláno na základě investiční akce města Prostějova, bude město dle obvyklého postupu hradit veškeré náklady spojené s převodem vlastnického práva. Nejprve bude uzavřena smlouva o budoucí darovací smlouvě. Řádná darovací smlouva bude uzavřena nejpozději do jednoho roku ode dne vydání kolaudačního souhlasu, kterým bude stavba „Středisko mládeže kopané – přestavba části garáže na šatnu se zázemím“ kolaudována.

Rada města Prostějova proto doporučuje Zastupitelstvu města Prostějova schválit toto bezúplatné nabytí pozemku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…