Prostějov: Pro technologický klub město bezúplatně převede pozemek

22.10.2019 16:29

Na vedení města se obrátil prostějovský spolek Svět vzdělání, z. s., se žádostí o bezúplatný převod pozemků města Prostějova za účelem výstavby Technologického klubu pro děti a mládež. Radní vyhověli a vyhlásili záměr bezúplatného převodu pozemků.

Prostějov: Pro technologický klub město bezúplatně převede pozemek
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Cílem spolku je podchytit technicky talentované děti a mládež a nabídnout jim rozvoj v oblasti nových technologií. Nabídnout jim místo, kde budou rádi trávit svůj volný čas, učit se pracovat s moderní technikou, sdílet své zkušenosti a pracovat na svých individuálních a týmových projektech,“ uvedl primátor města František Jura.

„Naším dlouhodobým cílem je udělat z Prostějova město s vysokým podílem firem zaměřených na moderní technologie, které budou konkurenceschopné v republikovém i světovém měřítku. Hlavními pilíři provozu klubu jsou právě takové typy kroužků pro děti a mládež, rozvoj studentů, akce pro školy a akce pro veřejnost, které k tomuto cíli směřují. Kroužky dětem nabídnou znalosti v programování, 3D modelování a tisk, orientaci v počítačové grafice a animaci, poskytnou základy elektrotechniky, robotiky a další. Studenti se budou rozvíjet ve formě samostatných projektů z praxe ve spolupráci s partnerskými firmami, budou probíhat exkurze do výroby, odborné konzultace a vznikne tak prostor pro společnou práci a výměnu nápadů. Výukové akce pro školy budou zaměřeny na ukázky moderních technologií a práce s nimi. Akcemi pro veřejnost budou především přednášky a workshopy, dny otevřených dveří, odborné poradenství, letní tábory a exkurze. Klíčovými partnery provozu budou technologické firmy z regionu,“ vysvětlil vstřícnost Rady města Prostějova k bezúplatnému převodu pozemků první náměstek primátora Jiří Pospíšil.

Všechno má však svoje pravidla a proto je nutné i zde stanovit podmínky. „Nabyvatel se ve smlouvě zaváže vybudovat na převáděných pozemcích do pěti let ode dne uzavření smlouvy stavbu technologického klubu pro děti a mládež, včetně vydání kolaudačního souhlasu; pro případ prodlení se splněním tohoto závazku bude ve smlouvě sjednána možnost statutárního města Prostějova od smlouvy odstoupit,“ uzavřel první náměstek Pospíšil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…