Prostějov: Provoz mobilního kluziště 2019/2020

21.10.2019 18:18

Ruku v ruce s vánočním obdobím jde v Prostějově nová tradice, která získala oblibu široké veřejnosti.

Prostějov: Provoz mobilního kluziště 2019/2020
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Jedná se o mobilní kluziště, jehož využití vedení města opět připravuje na předvánoční a vánoční období.

„Lidé budou moci opět bruslit pod širým nebem a mobilní kluziště využívat po dobu devíti týdnů, konkrétně v termínu od 8. 11. 2019 do 5. 1. 2020 (rozměr kluziště 15 x 30 metrů),“ uvedl primátor František Jura.

Výsledným dodavatelem mobilní ledové plochy, který vzešel z elektronické aukce v rámci zadávacího řízení na výběr dodavatele, je firma ENERGO Choceň s.r.o., tedy stejný dodavatel, jako v loňském roce.

„Lidé budou mít k dispozici skříňky s čtyřiadvaceti boxy k odložení věcí. Jednotlivé boxy jsou samostatně uzamykatelné s mincovním zámkem na dvacet korun. Ledová plocha bude opět nasvícena, stejně jako loni. Pro potřeby přezouvání budou využity stávající lavičky, které jsou umístěny pod habry. Tyto lavičky budou doplněny o další tak, aby byla zajištěna dostatečná kapacita míst pro přezouvání. Od těchto přezouvacích míst bude směrem k ledové ploše položen protiskluzový gumový povrch, aby nedocházelo k poškozování bruslí a dlažby. Na lavičky budou pro zvýšení komfortu pořízeny podsedáky, které budou obsluhou instalovány po provozní dobu kluziště,“ upřesnil první náměstek primátora Jiří Pospíšil.

Provozní doba kluziště je naplánována denně od 9,00 do 21,00 hod. (mimo 24. 12. a 31. 12. kdy bude provoz do 16,00 hod.). Provoz kluziště bude zajišťovat stejně jako v loňském roce Domovní správa Prostějov.

„Lidé budou mít bruslení zdarma s tím, že zpoplatněno bude pouze půjčování bruslí. Všechny podrobné informace budeme zveřejňovat na webu a facebooku města,“ doplnila náměstkyně Milada Sokolová a slíbila, že kluziště nabídne kulturní novinky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…