Prostějov: Rekonstrukce kulturního domu postupuje do další fáze

27.01.2021 10:11

Město Prostějov v příš­tích týdnech rozhodne, jakou cestou půjde dál při rekonstrukci Kulturního a společenského centra. Na výběr má tři varianty, které pro něj vypracovali odbor­níci.

Prostějov: Rekonstrukce kulturního domu postupuje do další fáze
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Již nyní o nich vedení města jedná se zastupitel­skými kluby. Právě zastupi­telstvo by mělo na svém za­sedání 23. února o celé věci definitivně rozhodnout. „Vybíráme si ze tří va­riant řešení. První je mi­nimalistická a počítá jen s nejnutnějšími opravami. Druhá řeší současný stav technického zařízení budo­vy a podstatné změny nutné pro další využívání centra k jeho účelům. Tou třetí je pak generální rekonstruk­ce,“ říká náměstek primáto­ra zodpovědný za investice Jiří Rozehnal.

Anketa

Má Česko nakoupit a využívat ruskou vakcínu Sputnik V?

93%
7%
hlasovalo: 25532 lidí

Vedení města se přiklání ke druhé variantě. Ta kalku­luje s náklady ve výši zhruba 200 milionů korun. „Díky ní by naše Kasko mohlo slou­žit městu Prostějovu další desítky let,“ uvádí primátor František Jura. Kulturní dům by v takovém případě prošel rekonstrukcí střešního pláště, dostal by nová sociální zaří­zení, vzduchotechniku, vy­tápění, klimatizaci, osvětlení a ozvučení. Obnovou by pro­šly všechny podlahy a moder­nizace by čekala také šatny. Byly by také vyřešeny poža­davky na požární bezpečnost.

Únorový výběr varianty rekonstrukce městu umožní nechat vypracovat projekto­vou dokumentaci, na což ná­sledně naváže také výběrové řízení na dodavatele samot­né stavby. „Stavební práce by se tak mohly rozběhnout buď na podzim letošního roku, nebo nejpozději na jaře 2022,“ říká primátor Jura.

Podle náměstka primá­tora Jiřího Rozehnala je v případě takto rozsáhlé a finančně náročné akce namístě přemýšlet o zdroji financování mimo běžné příjmy města. „Připravuje­me se na možnost externí­ho financování. Naše měs­to je na tom dlouhodobě finančně velmi dobře a pro banky bychom byli velmi zajímavým klientem. Pení­ze bychom proto mohli zís­kat za výhodných podmí­nek,“ dodává Jiří Rozehnal.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…