Prostějov: Rekonstrukce v budově MŠ na Husově náměstí

31.01.2022 13:55 | Tisková zpráva

V hospodářském pavilonu budovy školky na Husově náměstí proběhne oprava rozvodů vody, vzduchotechniky i elektroinstalace.

Prostějov: Rekonstrukce v budově MŠ na Husově náměstí
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Stávající rozvody vody jsou v havarijnímu stavu a během loňského roku došlo k několika únikům vody z prasklého potrubí v šachtě pod hospodářským pavilonem. Projektová dokumentace řeší kompletní demontáž stávajícího vodovodního potrubí v podzemním kanále, ve spojovací chodbě až k napojení na novou vodoinstalaci ve školních pavilonech a následnou montáž potrubí ve stejné trase,“ vysvětluje náměstek primátora Jiří Rozehnal s tím, že na opravy bude zpracována projektová dokumentace.

„Ta bude zároveň řešit novou elektroinstalaci v jednom z pavilonů školky, protože stávající elektroinstalace již nevyhovuje požadavkům a nárokům instalovaných elektrospotřebičů. V objektu se nachází prádelna a sušárna s větším počtem spotřebičů jako jsou pračky, sušičky nebo mandl. Prádelna je využívána celoročně a slouží i pro jiná školská zařízení,“ pokračuje Rozehnal.

Stavební část projektové dokumentace pak řeší také zhotovení rozebíratelného podhledu v chodbě jednoho z pavilonů školky, demontáž stávajícího rozvodu vzduchotechniky, odvětrání bývalé kotelny a další stavební úpravy vyvolané instalací nových rozvodů zdravotně technické instalace a elektroinstalace.

Anketa

Má prezident ČLK Milan Kubek vaši důvěru?

7%
91%
hlasovalo: 28392 lidí

V souvislostí s požadavkem na řešení nové vzduchotechniky je nutné zajistit zpracování Požárně bezpečnostního řešení stavby a hlukové studie. Předpokládaná částka za vypracování těchto dokumentů je zhruba 40 000 korun. Celková cena za zpracování projektové dokumentace a zajištění Požárně bezpečnostního řešení stavby a hlukové studie činí 189 890 korun.

„Vzhledem k tomu, že v rozpočtu města Prostějova pro rok 2022 byly vyčleněny finanční prostředky na zpracování projektové dokumentace pouze ve výši 150 000 krun, schválila rada města dodatečné finanční prostředky ve výši 40 000 korun,“ uzavírá Rozehnal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

16:31 Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

S nervozitou a obavami vyhlíží pracovníci stavebních úřadů letošní 1. červenec. Právě tento den vsto…