Prostějov: Silvestrovský ohňostroj se blíží

29.12.2019 14:11

Silvestrovský ohňostroj bude ve znamení ohlédnutí do minulosti a zároveň počátkem oslav 630. výročí povýšení Prostějova na město, které si budeme připomínat.

Prostějov: Silvestrovský ohňostroj se blíží
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Poslední den starého roku je již tradičně spojen s oslavami a ohňostrojem. Město Prostějov před řadou let přistoupilo k pořádání ohňostroje už ve 20:00 hodin tak, aby se této show mohly účastnit i rodiny s dětmi. Nejinak tomu bude také poslední den roku 2019.

„Letošní silvestrovský ohňostroj bude vlastně ve znamení ohlédnutí do minulosti a zároveň počátkem oslav 630. výročí povýšení Prostějova na město, které si budeme připomínat. Tak je koncipováno i doprovodné slovo před zahájením ohňostroje. Dostaneme se do doby Petra z Kravař a zmíníme jeho zásluhy o město. Slovo bude podbarveno historickou hudbou. Věřím, že za doprovodu světelných efektů bude letošní ohňostroj důstojným zakončením starého roku a zároveň zahájením oslav, které nás čekají po celý rok 2020,“ říká náměstkyně primátora Milada Sokolová.

Samotnou realizaci ohňostroje zajistí stejně jako v předchozích letech společnost Pyro&Art z Olomouce.

Přestože samotná světelná show vypukne ve 20:00, už od 19:00 hodin bude znít náměstím reprodukovaná hudba a lidé se budou moci osvěžit u stánků s občerstvením. Prostor, kam nebudou moct účastníci z bezpečnostních důvodů vstupovat, bude viditelně označen.

Ohňostroj přijde město Prostějov na zhruba 290 tisíc korun.

Organizačně bezpečnostní zajištění

Bezpečnostní zóna bude stejná jako v předchozích letech. Pracovníky dodavatele ohňostroje bude ve spolupráci se strážníky městské policie zajištěna organizace pohybu v zóně tak, aby nebyl vlastníkům a nájemníkům domů, které se budou v bezpečnostní zóně nacházet, znemožněn přístup do objektů. Omezeno však bude setrvání v této zóně po dobu trvání ohňostroje.

Bezpečnostní zóna:

bezpečnostní zóna

  • v zóně 1 nebude možné od 10:00 do 22:00 hodin parkování vozidel na vyhrazených místech a bude omezen průjezd komunikací v horní části „velké kuželny,“
  • od 18:00 do 22:00 hodin potom bude zcela zakázán vjezd vozidel na nám. T. G. Masaryka
  • od 19:00 hodin bude zahájena veřejná produkce s reprodukovanou hudbou
  • od 19:45 hodin bude uzavřen průchod bezpečnostní zónou podél nemovitostí (obchodů) na nám. T. G. Masaryka
  • od 20:00 hodin zahájení ohňostroje

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…