Prostějov: Staré odpadní baterie a akumulátory patří do sběrných dvorů

23.12.2021 7:29 | Tisková zpráva

Zbavit se odpadních baterií a akumulátorů je možné bezplatně na místech jejich zpětného odběru. Postará se o ně opět společnost ECOBAT s.r.o., Praha.

Prostějov: Staré odpadní baterie a akumulátory patří do sběrných dvorů
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Tento druh recyklace šetří přírodní zdroje a omezuje zátěž životního prostředí. Velká část z tohoto elektro zařízení tak nemusí končit na skládkách komunálního odpadu nebo ve volné přírodě. Odevzdáním již nepotřeného spotřebiče je zajištěna jeho ekologická recyklace,“ říká první náměstek primátora Jiří Pospíšil a dodává, že společnost ECOBAT s.r.o., jako jeden z provozovatelů kolektivních systému na zpětný odběr elektrozařízení, bude mít na sběrných dvorech v Prostějově zřízena místa pro zpětný odběr odpadních baterií a akumulátorů. Lidé tedy budou moci i nadále nepotřebné elektro vozit na tato smluvní místa.

Firma měla doposud uzavřenou smlouvu s provozovatelem sběrných dvorů v ulicích Anenská a Průmyslová - firmou FCC Prostějov, s.r.o. Nově ji bude uzavírat přímo se Statutárním městem Prostějovem. Radní tento postup vycházející z platné legislativy schválili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

Navrácení Ukrajinců

Proč by měli Ukrajinci, kteří už na Ukrajině nežijí třeba 20 let jít nyní za Ukrajinu bojovat? Nebo i ti, co jít bojovat nechtějí z jakýchkoliv důvodů, proč je nutit? Navíc nechápu to, že nejdřív jste vehementně podporovali přijetí uprchlíků z Ukrajiny a teď je zas tlačíte k návratu. Zamýšlel jste s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká Lípa: Schránka v podstavci sochy Lenina ukrývala zakládací listinu i noviny

7:17 Česká Lípa: Schránka v podstavci sochy Lenina ukrývala zakládací listinu i noviny

Téměř třicet sedm let ležela pod kamenným podstavcem sochy V.I. Lenina, která stála v prostranství p…